Search

Tag: , ,

Përfitimet shëndetësore të qumështit të bletës

Përdorimi i qumështit të bletës po zgjerohet dita ditës, pasi vlerësohet se nektari i bletës ka veti të jashtëzakonshme për shëndetin. Qumështi I bletës...

Njeriu dhe bleta

Nga Dr. Agim Nelaj  Është e sigurt se për çrregullime në botën e bletëve, përgjegjësinë e parë dhe të vetme e ka njeriu. Ndërhyrjet e gabuara në natyrë,...

Turqia regjistron bletën super prodhuese të mjaltës

Turqia regjistroi një lloj të bletëve të mjaltit pas një përpjekje për riaftësimin dhe për të rritur prodhimin e mjaltit të pishës. Zyrtari kryesor i...

Punët në bletishte gjatë muajit mars

Nga Nehru Salihu – njohës i bletarisë Temperaturat në muajin mars fillojnë të ngritën dhe shoqëritë e bletëve hyjnë në fazën e zhvillimit më të...

Mjaltë dhe kanellë, ilaçi popullor që vepron më shpejt se medikamentet

Për shekuj me radhë njerëzit kanë përdorur produkte natyrale për të trajtuar sëmundje të ndryshme. E ashtuquajtura mjekësi alternative ofron shumë zgjidhje...

Trajtimi i bletëve me acid formik

Parapërgatitje: 1. Maska 2. Dorezat dhe 3. Uji i domosdoshëm gjatë trajtimit Sqarim rreth trajtimit me acidi formik: 1. Trajtimi duhet bërë pas vjeljes së mjaltit...

Si të bëheni bletar?

Bletaria është degë e bujqësisë e që hyn ne grupin e blegtorisë. Bletaria është lëmi specifike ku bletari nuk e ka të domosdoshme të ketë prona të veta të...

PASIONI/ Një jetë me ‘kokë’ n’koshere: rrëfim mbi universin e të fshehtat e bletës

Të jesh në mesin e bletëve dhe të dëgjosh zhurmat e dhjetëra mijëra prej tyre dhe aromën e butë të mjaltit, është një përvojë që vetëm një bletarë...

Qumësht me mjaltë çdo mëngjes – përfitime të mahnitshme shëndetësore

Kombinimi i mjaltit dhe i qumështit ndonjëherë përdoret në ushqim, por edhe në kozmetikë, gjë që flet mjaftueshëm për vlerat, por edhe për bashkimin ideal...

Mbrojtja e bletëve kundër varroas [rriqrës]

Kjo sëmundje parazitore  për herë të parë është vërejtur në vitin 1904 në ishullin Java. Shkencëtari A.C. OUDEMANS  e ka emëruar sipas hulumtuesit ...