Search

Tag: , , , ,

Speca të mbushura me oriz dhe rrush frëngu

Gjella, recetën e së cilës do ta ndajmë bashkë me juve e që do ta gatuajmë këtë javë, quhet “Speca të mbushura me oriz dhe rrush frëngu”. Edhe pse...

Angjinare me kokrra të bathëve

Gjëja e parë që u bie në mend njerëzve kur bëhet fjalë për kuzhinën turke zakonisht është shishqebapi ose doneri. Por, përkundër kësaj kuzhina turke...

Sytliaç në furrë

Në pjesën e kësaj jave do t’ju japim recetën për gatimin e ëmbëlsirave me qumësht, që ndodhen në krye të ëmbëlsirave të domosdoshme në kuzhinën turke....

Sallatë bollguri me perime

Gruri dhe produktet e grurit shpesh përdoren në kuzhinën turke. Kjo mund të shpjegohet me kushtet e volitshme për kultivimin e grurit në Anadoll. Në të vërtet...

Qofte

Qoftet janë një prej shijeve të domosdoshme në kuzhinën turke. Ato janë një prej ushqimeve, të cilat i gatuajnë në shtëpitë e tyre si të pasurit ashtu edhe...

Ëmbëlsira e kungullhaesit

Në këtë pjesë të serialit tonë radiofonik “Kuzhina turke” do të bëjmë fjalë për një perime me origjinë nga Amerika, e cila në kuzhinën turke hyri në...

Supë thjerrëzash të kuqe

Në kulturën e kuzhinës turke supat kanë një vend të veçantë. Nga e kaluara deri në ditët tona, si mes popullit, ashtu edhe në parinë shtetërore, një prej...

Sarma me fletë hardhie me mish të grirë

Shumica e popujve në botë gatuajnë gjellë duke mbushur perimet dhe fletët. Disa prej tyre i mbushin fletët e misrit dhe bananeve, si në vendet e rajonit të...

Supë kosi

Kosi, është një produkt qumështi që përfitohet me fermentimin e qumështit të valuar. Është një superushqim që konsumohet me dëshirë në shumë vende të...