Search

Tag: , , ,

Fermerët e Lushnjes bllokojnë rrugën e derdhin qumështin në shenjë proteste

Në Lushnje fermere dhe përfaqësues të PD kanë protestuar kundër politikave të qeverisë në bujqësi. Ata dolën dhe bllokuan për disa minuta kryqezimin e...

Kultivimi i preshit

Në krahasim me qepën preshi ka një areal me të ngushtë të përhapjes së tij. Preshi ka origjinën e ka nga Azia e Mesme. Në gjuhën shqipe njihet me emra të...

Raca e lopëve Frizisi Anglez

Në shekullin 17-18 në Angli janë eksportuar mjaft gjedhe të frizisit zi e bardh nga Holanda, ku janë kultivuar në gjak të pastër dhe janë shfrytëzuar për...

Njihuni me disa nga kultivarët e kajsisë

Kultivarët e kajsisë janë të shumtë (mbi 300), por më të përhapur janë: Bebeku, Paviot, Luizet, Royal, Tilton, Montgament (USA), Bullida, Caninos (Afrika e...

Komuna e Ferizajt fton fermerët të aplikojnë për subvencione

Komuna e Ferizajt gjatë këtij viti ka planifikuar t’i përkrahë fermerët e vet me gjithsej 300 mijë euro subvencione në këmbim të pajisjeve të ndryshme për...

Rëndësia e ri-plehërimit të grurit

Nga Prof. dr. Imer Rusinovci Ri-plehërimi i grurit (ushqimi plotësues – suplementar), përfaqëson një nga problemet më të ndërlikuara, në të ushqyerit mineral...

Kultivim masiv i boronicave – fermerët shqiptarë fitime në tregjet e huaja

Kërkesa në rritje e tregjeve të huaja për boronicat e kultivuara në Shqipëri por nxit fermerët shqiptarë që të zgjerojnë kultivimin e kësaj bime sa...

FAO bashkëpunim të mëtejshëm me Shqipërinë

Me më shumë se 40 përqind të fuqisë punëtore që punon në bujqësi dhe gati gjysma e popullsisë që jeton në zonat rurale, bujqësia e Shqipërisë është...

Shartimi

Shartim quhet teknika e vendosjes së një pjese bimore mbi një bimë tjetër, në mënyrë të tille që ato të bashkohen dhe të vazhdojnë të zhvillohen si një...

Shqipëri, beteja e fermerëve për financimet e BE-së

Nga Ergisa Bejkollari Në datën 30 janar 2019 u mbyllën aplikimet për fondet IPARD II, i cili është Instrumenti i Ndihmës së Para-Anëtarësimit (IPA) për...