Search

Tag: , , ,

Gjilani shpërndan farë gruri për 940 fermerë

Drejtoria e Bujqësisë në Gjilan ka shpërndar të martën farë gruri për 940 fermerë, ose 140 mijë kilogramë. Kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri, ka deklaruar se...

Gratë rurale në Kosovë krijojnë vende pune dhe jetesë më të mirë

Është një rrëfim i shpeshtë në Kosovën e pasluftës. Pasi rindërtojnë shtëpitë dhe jetët, pasi fëmijët e tyre rriten dhe bëhen të pavarur, gratë...

U mbajt ‘Dita e Arrës’ në Qyshk të Pejës

Shoqata e Kultivuesve të Arrës dhe Lajthisë në bashkëpunim me kultivuesit e arrës dhe lajthisë kanë shënuar ‘Ditën e Arrës’ në Qyshk të Pejës. Kjo...

Mbështetje financiare për fermerët e vegjël, në vlerë deri në 15 mijë euro

Ministria e Bujqësisë përveç me subvencione e grante, këtë vit, fermerët do t’i mbështesë financiarisht edhe me “Programin për Integrimin Social –...

Ministria e Bujqësisë ka ndryshuar formën e subvencionimit të mjedrës

Ministria e Bujqësisë ka ndryshuar formën e subvencionimit të mjedrës. Tash e tutje kultivuesit e saj nuk do të subvencionohen për sipërfaqet e mbjella, por për...

Shqipëri, rritet prodhimi i perimeve, bie i drithërave

Në vitin 2018, prodhimi i perimeve është 1.166.283 ton, duke shënuar një rritje vjetore rreth 1,25 për qind, krahasuar me vitin 2017. Niveli më i lartë i...

Njihuni me kompaninë me të suksesshme në hartimin e planeve të bizneseve

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR) ka hapur periudhën për aplikim për disa nga masat mbështetëse për këtë vit, përmes granteve...

Sigurimi i ushqimit është prioritet ndër prioritete

Nga Prof. dr. Imer R. RUSINOVCI Bujqësia bashkëkohore e shekullit XXI karakterizohet me mungesa të panumërta të drejtimeve të zhvillimit të ardhshëm. Sistemet e...

Fermerë, filloni me përgatitjet për mbjelljet pranverore

Nga Prof. Dr. Imer Rusinovci Tani është koha të filloni me parapërgatitjet për mbjelljet pranverore dhe të ndërmerrni hapat konkret për parapërgatitjet e...

Kultivimi i domates 

Domatja mund të kultivohet në mënyra të ndryshme. Format dominuese të kultivimit të domates janë kultivimi në fushë të hapur dhe në mjedise të mbrojtura....