Search

Tag: , , ,

Ministria e Bujqësisë ka ndryshuar formën e subvencionimit të mjedrës

Ministria e Bujqësisë ka ndryshuar formën e subvencionimit të mjedrës. Tash e tutje kultivuesit e saj nuk do të subvencionohen për sipërfaqet e mbjella, por për...

Shqipëri, rritet prodhimi i perimeve, bie i drithërave

Në vitin 2018, prodhimi i perimeve është 1.166.283 ton, duke shënuar një rritje vjetore rreth 1,25 për qind, krahasuar me vitin 2017. Niveli më i lartë i...

Njihuni me kompaninë me të suksesshme në hartimin e planeve të bizneseve

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR) ka hapur periudhën për aplikim për disa nga masat mbështetëse për këtë vit, përmes granteve...

Sigurimi i ushqimit është prioritet ndër prioritete

Nga Prof. dr. Imer R. RUSINOVCI Bujqësia bashkëkohore e shekullit XXI karakterizohet me mungesa të panumërta të drejtimeve të zhvillimit të ardhshëm. Sistemet e...

Fermerë, filloni me përgatitjet për mbjelljet pranverore

Nga Prof. Dr. Imer Rusinovci Tani është koha të filloni me parapërgatitjet për mbjelljet pranverore dhe të ndërmerrni hapat konkret për parapërgatitjet e...

Kultivimi i domates 

Domatja mund të kultivohet në mënyra të ndryshme. Format dominuese të kultivimit të domates janë kultivimi në fushë të hapur dhe në mjedise të mbrojtura....

Fermerët e Lushnjes bllokojnë rrugën e derdhin qumështin në shenjë proteste

Në Lushnje fermere dhe përfaqësues të PD kanë protestuar kundër politikave të qeverisë në bujqësi. Ata dolën dhe bllokuan për disa minuta kryqezimin e...

Kultivimi i preshit

Në krahasim me qepën preshi ka një areal me të ngushtë të përhapjes së tij. Preshi ka origjinën e ka nga Azia e Mesme. Në gjuhën shqipe njihet me emra të...

Raca e lopëve Frizisi Anglez

Në shekullin 17-18 në Angli janë eksportuar mjaft gjedhe të frizisit zi e bardh nga Holanda, ku janë kultivuar në gjak të pastër dhe janë shfrytëzuar për...

Njihuni me disa nga kultivarët e kajsisë

Kultivarët e kajsisë janë të shumtë (mbi 300), por më të përhapur janë: Bebeku, Paviot, Luizet, Royal, Tilton, Montgament (USA), Bullida, Caninos (Afrika e...