Search

Tag: , , , ,

HARTA/ Eksportuesit më të mëdhenj në botë për vitin 2018

Triliona dollarë mallra tregtohen për çdo vit në të gjithë botën. Në vitin 2018, eksportet në të gjithë botën tejkaluan 19 trilionë sosh, duke përfshirë...

OAK, KSB dhe OEMVP lidhin bizneset për të rritur eksportin

Mundësitë e bashkëpunimit, ndërlidhja e bizneseve të Kosovës, Maqedonisë dhe atyre Sllovene, ishte arsyeja që Oda e Afarizmit të Kosovës dhe Klubi Slloven i...

Rritet deficiti tregtar i Kosovës për 2.1 për qind

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin dhjetor 2018. Të dhënat nga Tregtia e...

Rritet çmimi i patates, gjasa të rritet edhe eksporti

Tash e disa vite përballet me problemin e shitjes së patateve. Por, Shukri Xhaferi, kultivues i patateve në Vushtrri duket që këtë vit ka gjetur rehatinë. Xhaferi...

Domatet ua kalojnë bimëve mjekësore, në eksporte

Prej vitesh, Shqipëria njihet si vend i pasur me bimë aromatike e mjekësore, eksportet e të cilave janë rritur vazhdimisht. Në fakt, vitin e kaluar rreth 10% e...