Search

Tag: , , , ,

HARTA/ Eksportuesit më të mëdhenj në botë për vitin 2018

Triliona dollarë mallra tregtohen për çdo vit në të gjithë botën. Në vitin 2018, eksportet në të gjithë botën tejkaluan 19 trilionë sosh, duke përfshirë...

Rëndësia ekonomike dhe prejardhja e dhive

Rëndësia ekonomike e dhive Dhitë mbarështohen me qëllim të shfrytëzimit të prodhimeve të tyre me vlerë të lartë ekonomike. Prej tyre fitohet qumështi,...

Përfitimet ekonomike dhe shëndetësore nga kultivimi i sallatës së gjelbër

Bazuar nё përfitimet e shumta shëndetësore që arrihen nga konsumimi i sallatës së gjelbër, është e rëndësishme që fermerët të shfrytëzojnë patjetër...

Rëndësia ekonomike dhe prejardhja e dhive

Dhitë mbarështohen me qëllim të shfrytëzimit të prodhimeve të tyre me vlerë të lartë ekonomike. Prej tyre fitohet qumështi, mishi, leshi, plehu, etj. Këto...

BB: Rritja ekonomike globale do të ulet në 2.9 për qind

Banka Botërore (BB) ka publikuar raportin më të ri që parashikon se rritja globale ekonomike është projektuar të zvogëlohet nga 3 për qind në vitin 2018 në...