Search

Tag: , , , , ,

Foto nga Bletaria ARI

Punët në bletishte gjatë muajit shkurt

Nga Nehru Salihu – Bletarë Temperaturat e ulëta, reshjet e borës si dhe fillimi i lëshuarjes së vezëve nga mëma e bletëve, janë karakteristika që e...

Kultivimi i bletëve dhe prodhimi i mjaltës

Përfituesja Sehare Tafaj është nga fshati Grejkoc, Komuna Suharekë. Duke pasur parasysh se veprimtaria e bletarisë është një sektor mjaft premtues pasi qe...

Bleta dhe bletari – të nxjerrim mësime nga historitë e hidhura të të tjerëve

Nga Dr.Agim Nelaj Një bletar pyet? A ka dal ndonjë ilaç i ri, i mirë për bletët? Është krijuar ideja se ndonjë bar mund të ketë fuqi magjike! Bletaria moderne...

Kolapsi i bletëve

Ky është një fenomen, në të cilin bletët punëtore ,në një koloni papritmas zhduken. Zhdukje të tilla kanë ndodhur gjatë gjithë historisë së bletarisë....