Search

Tag: , , , , , , , ,

Komuna e Prishtinës fton fermerët të aplikojnë për subvencione

Drejtoria e Bujqësisë në kuadër të planit zhvillimor në lëmin e bujqësisë, një rëndësi të veçantë i ka kushtuar përkrahjes së pemëtarisë, me...

Arra dru-frutori më i vjetër në tokë

Autore: Msc. Besnike Aliaj Deri tani si vend-origjinë e arrës(J. regia) mendohet të jetë zona që shtrihet si një rrip i gjerë nga Ballkani deri në faqet e maleve...

U mbajt ‘Dita e Arrës’ në Qyshk të Pejës

Shoqata e Kultivuesve të Arrës dhe Lajthisë në bashkëpunim me kultivuesit e arrës dhe lajthisë kanë shënuar ‘Ditën e Arrës’ në Qyshk të Pejës. Kjo...

India do të shtojë tarifat doganore ndaj mallrave amerikane

Që nga 16 qershori, qeveria indiane do të shtojë tarifat doganore për 28 lloje mallrash të importuara nga ShBA-ja, duke përfshirë bajamet, fasulet dhe arrat....

Masat agropomoteknike për kultivimin e arrës

Sistemi i mbjelljes së arrës është ai katror ose rombik me distancë 9-13 x 9-13 m në varësi të kultivarit, nënshartesës, tokës etj. Mbjelljet e dendura shpesh...

Pse magnezi është një anti-inflamator i fuqishëm?

Inflamacioni mund të ndodhë në trupin tonë kur ne jemi të infektuar ose kur kemi ndonjë acarim në lëkurën dhe trupin tonë. Kjo mund të shkaktohet nga faktorë...

Arra

Historiku dhe përhapja Prejardhja e arrës konsiderohet që shtrihet qysh nga Karpatet e deri në Azinë e vogël dhe Evropën Lindore (Turqi, Iran, Afganistan, Rusi e...

Përfitimet shëndetësore të mollëve

Të shijshme, plot lëng dhe të ëmbla janë mbiemrat që përdoren për të përshkruar mollët. Janë padyshim dhe një nga “snack-et” e preferuar për udhëtime...

10 top ushqimet më të mira në botë

Ushqimi i shëndetshëm sjell përfitime pozitive për trupin dhe për mendjen njësoj. Kur hamë mirë, ne ndjehemi mirë, kur ndihemi mirë, jemi më të lumtur, kur...

Të mirat shëndetësore të arroreve

Arroret mund të zvogëlojnë rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve të zemrës dhe kancerit, thonë hulumtuesit. Hulumtimet e reja kanë treguar se antioksiduesit e...