Search

Shkencëtarët rus të alarmuar me vdekjen masive të bletëve për shkak të pesticideve

244

Shkencëtarët rus janë të alarmuar me vdekjen masive e kolonive të bletëve në vend, me përdorimin e pakontrolluar të pesticideve që besohet të jetë shkaku.

“Problemi është se ne nuk prodhojmë pesticide”, tha Yelena Saltykova nga Instituti i Biokimistisë dhe Gjenetikës. “Këtu nuk ka kontrolle të rrepta.”

Qeveria ruse ka vërejtur se deri në fund të korrikut më shumë se 39.600 koloni bletësh, apo rreth 1.5 për qind e atyre kanë vdekur.

Saltykova beson se shkatërrimi mund të ishte shumë më i madh. “Statistikat jozyrtare supozojnë një numër edhe më të madh,” tha ajo. /Motilokal.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *