Search

Sarme të sulltanit

153

Përgatitja:

Marrim 500 ml qumësht e vendosim në zjarr në një gotë të ujit vendosim ssheqer dhe gjysmë margarinë në temperaturë të ulët, tani e merr edhe 500ml qumësht të ftohtë dhe në një gotë i hedhim nisheste, një gotë miell, një vanilje sheqer dhe tre lugë të gjellës kakao dhe tretet në qumësht të ftohtë i përzien si puding edhe ia vendos qumështit të nxehtë duke e përzier ngadalë në zjarr, pastaj në një tepsi katrore e vendos një kokos dhe e shpërndan nëpër të gjithë tepsinë dhe e merr masën pasi të ftohet e shtrinë përmbi kokos dhe ia vendos dy shllaga të bardhë pastaj në fund e preni si për sarme ua jep formën. Ju bëftë mirë.

Përgatiti: Albina Alija / Gazeta Bujku
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *