Search

Raca e pulave Brahma

250

Është krijuar në SHBA me kryqëzimin e racave, Kohinhina dhe Luftarakja e malajes.

Ekzistojnë 2 tipe të kësaj race:

  • Tipi me ngjyrë të çelur, dhe
  • Tipi me ngjyrë të mbyllur.

Vetitë prodhuese – është racë tipike e rëndë dhe në këtë pikëpamje, në krahasim me racat tjera, renditet në vendin e parë.

Pulat e kësaj race peshojnë rreth 4-6 kg, kurse gjelat 5-7 kg. Mishi i tyre është i cilësisë së dobët dhe brenda vitit prodhojnë rreth 100 vezë me masë mesatare rreth 58 g.

Zhvillimin trupor zogëzat e arrijnë në moshën 18 muaj, kurse lartësia maksimale trupore e kësaj race mund të arrijë 70-75 cm. /Gazeta Bujku

Image result for chicken brahma

Related image

Image result for chicken brahma

Related image
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *