Search

Pulat mbysin dhelprën që hyri në kotecin e tyre

298

Pulat në një fermë shpezësh në Francën verilindore dyshohen se kanë mbytur një dhelpër, e cila u përpoq t’i sulmonte në kafazin e tyre.

Grabitqarja mendohet të ketë hyrë brenda kotecit të një shkolle bujqësore javën e kaluar, por që ka ngecur brenda për shkak të dyerve automatike që mbyllen kur dielli bie.

Nxënësit e shkollës Le Gros Chene në Brittany zbuluan trupin e dhelprës gjatë ecejakes së tyre për t’i kontrolluar pulat.

 “Në një qoshe, gjetëm këtë dhelpër të ngordhur”, tha Pascal Daniel, drejtuesi i shkollës bujqësore, për AFP. “Kishte një instinkt të turmës dhe ata e sulmuan atë me sqepat e tyre”.

Ferma organike ku edhe ndodhi incidenti ka një kafaz që është i hapur gjatë gjithë ditës, dhe pulat kalojnë pjesën më të madhe të ditës jashtë. /tesheshi.com/ Gazeta Bujku
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *