Search

Makineria për korrjen e patates

272

Kultura e patates sot është një nga kulturat më të përhapura në botë. Me dhjetëra hektarë të kësaj kulture sot kultivohen edhe në Kosovë.

Sipas Anketës së Ekonomive Bujqësore për vitin  2017 në Kosovë, janë kultivuar rreth 4.2 hektarë me patate, duke prodhuar 118.24 ton që arrinë rendimentin 27.6 ton për hektarë.

Komuna e Vushtrrisë, është e njohur në Kosovë dhe në rajon për kultivimin e patates.

Për përpunimin, mbjelljen dhe korrjen e kësaj kulture sot në botë përdorët makineri me moderne. Gazeta Bujku ju sjell një video ku shihet makineria moderne New Holland për korrjen e patates./Gazeta Bujku
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *