Search

Kultivimi i dredhzës në fshatin Krushë e Madhe të Rahovecit

120

Luleshtrydhet e kultivuara në fshatin Krushë e Madhe…🍓🍓

Kultvimi i pemëve manore zë sipërfaqe të konsiderusheshme edhe në Komunën e Rahovecit. Shumica e këtyre pemëve kultivohen në ambientet e hapura dhe në ato të mbrojtura.

Fermerët Muharem Hoti dhe Imer Duraku kanë të mbjellur rreth 3.5 ha me dredhëza. I gjithë prodhimi i kësaj është i kontraktuar për destinim të përpunimit.

Përveq kësaj, këta fermer kultivojn edhe 20 ha me sipërfaqe të mbjellura me perime të ndryshme si: qepë, presh, patate, spec etj.

Rahovec
19/05/2020
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *