Search

Duraku takohet me drejtorin e bujqësisë së Suharekës – do të sigurojmë treg për vreshtarët

152
Programi për zhvillimin e bujqësisë vazhdon të jetë një ndër arsyet kryesore, që ne jemi duke bërë punë e cila lidhet ngushtë me kërkesat dhe nevojat e fermerëve të komunës së Rahovecit.
Plani dinamik i punës për vitin 2021 parasheh shumë projekte dhe aktivitetet të cilat do të kontribuojn në ekonomit familjare.
Sot, gjatë vikendit drejtori Berat Duraku ka zhvilluar një takim pune me drejtorin e Bujqësisë në Komunën e Suharekës, z. Xhevxhet Gashi, me të cilin kanë folur për gjendjen e sektorit të bujqësisë dhe masat e nevojshme institucionale që duhet ndërmarrë.
Po ashtu ata kanë bashkëbiseduar për mundësin e një bashkëpunimi më të ngushtë për përmirësimim e kushteve të bujqve dhe fermerëve në Rahovec e Suharekë, pasi që sektori i vreshtarisë është i veçantë për dy komunat ku u pajtuan që në të ardhmen t’i shkëmbejn përvojat që ta rrisin prodhimtarinë dhe ta sigurojnë tregun e shitjes për vreshtarët që kultivojnë rrushin në komunat tona.