Search

Drejtori Berat Duraku vizitoi plantacionin me nektarina

236

Drejtori i Bujqësisë në Komunën e Rahovecit Berat Duraku, sot ka vizituar plantacionin nektarina.

Komuna e Rahovecit njihet për kultivimin e rrushit dhe perimeve, në ketë vend kultivohen edhe pemët.

Prej shumë lloje të pemëve dru frutore që kultivohen në qytetin e bujqësisë, janë të paktë ata që kultivojnë kulturën e pjeshkës pa push e cila tek ne ndryshe quhet Nektarina.

Fermeri nga Komuna e Rahovecit ka të mbjellura afër 400 pemë me këtë lloj të pjeshkës.Falë kushteve klimatike të mira, ai këtë vit ka arritur që të mar rendiment mjaft të mirë. /Fermerët/Gazeta Bujku
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *