Search

Disa fakte rreth kërpudhave të bardha

224

Kërpudhat janë një nga ushqimet më të mira që mund të gjeni në kuzhinë. Kërpudhat mund t’i gatuash në supë, oriz, makarona dhe në shumë ushqime të ndryshme. Kërpudhat janë të vetmet ushqime joshtazore që kanë shijet e mishit.

Për ta kuptuar më mirë këtë, le të shohim disa faktet të kërpudhave të bardha. 

KALORI

Një kërpudhë mesatare prej rreth 18 gramë do t’ju japë vetëm 4 kalori. Kjo tregon se kërpudhat janë vërtetë të ulëta në kalori. Ky është një avantazh në atë që ushqimi i tyre ndihmon në uljen e peshës për ata që janë duke luftuar për të humbur peshë përmes dietave, stërvitjes dhe kështu me radhë.

KËRPUDHAT NUK KANË YNDYRË

Juve do t’ju pëlqej kur mësoni se kërpudhat kanë zero yndyra, jo më pak kërpudhat e bardha. Duke filluar me yndyrën e ngopur në yndyrat e njëanshme, vlera është zero (0). Kjo në thelb do të thotë se ju nuk mund të vuani nga kolesteroli për shkak të ngrënit të kërpudhave të bardha. Kjo me të vërtetë është një efekt pozitiv i ngrënies së kërpudhave.

NATRIUMI DHE KALIUMI

Kërpudhat kanë vetëm 1 miligramë natriumi dhe 57 miligramë kalium. Ato përfaqësojnë 0 për qind të vlerës totale dhe 1 për qind respektivisht për natriumin dhe kaliumin.

KARBOHIDRATET E ULËTA

Kërpudhat e bardha kanë karbohidratet e ulëta. Ju do të gjeni se ato përmbajnë 0.6 gramë nga të cilat fibra dietale është 0.2 gramë dhe sheqeri 0.4 gramë.

Ajo që është e rëndësishme dhe vlen të përmendet nga lart është se këto fakte ushqyese duhet të ndryshojnë në varësi të madhësisë që shërben. Megjithatë, ato janë një masë e mirë për atë që do të merrni nga ajo që të hahet.

LËNDË TJERA USHQYESE

Kërpudhat e bardhë janë të pasura me proteina dhe me vitamina si Vitamina A, D dhe B12. Të gjitha këto janë një dëshmi për faktin se kërpudhat janë më të pasura se më parë. Natyrisht ka shumë më tepër në to, këto janë ato me kryesoret./Gazeta Bujku
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *