Search

Category: REPORTAZH

Gratë rurale në Kosovë krijojnë vende pune dhe jetesë më të mirë

Është një rrëfim i shpeshtë në Kosovën e pasluftës. Pasi rindërtojnë shtëpitë dhe jetët, pasi fëmijët e tyre rriten dhe bëhen të pavarur, gratë...

Biznesi i ëmbël i mjaltit, me bletarin deçanas që nuk i iket nga Kosova

Nga Shkëlzen Rrecaj Me shekuj bletët kanë qenë një simbol i produktivitetit, bollëkut, prodhimtarisë, duke i shoqëruar gjithnjë një mister se si arrin të...

NDËRGJEGJËSIMI/ Balusha, jo vetëm dele: e duan të huajt, po e harron Kosova!

Nga Shkëlzen Rrecaj Të bukura dhe të veçanta për nga pamja, e që dallohen nga racat tjera, janë delet Balusha, një racë autoktone që gjenden në Rrafshin e...

Të rejat e angazhuara në agrobiznes i kontribuojnë zhvillimit të sektorit dhe ndryshimeve shoqërore

“Që kur kam qenë fëmijë kam punuar përkrah familjes time me grumbullimin e bimëve mjekësore aromatike. Është punë e mirë, e përshtatshme për të gjitha...

Historia frymëzuese e zonjës Shukrije nga Prizreni

Nga Besnik Avdiaj Prizreni ndoshta është qyteti i vetëm në Kosovë që ka arritur ta ruajë më së miri konstruktin ariktektonik. Rrugët e shtruara me kalldrëm...

Fermerët e Kosovës shndërrojnë specin e djegës në ndërmarrësi komerciale

Edhe pse bujqësia ishte një rrugëtim i gjatë për Zijadin Kelmendin, ajo është më shumë se edhe një pasion për të. “Unë kam kultivuar perime me babanë tim...

Kultivimi i kumbullës dhe rëndësia ekonomike e kësaj kulture

Gazetari Kron sodiku ua sjellë një reportazh për kultivimin e kumbullës dhe rëndësinë ekonomike të kësaj kulture.

Fermerja që ka mbjellë 70 ari bimë shëruese

Shafrani ose ‘Ari i kuq’ i shëndetit, flet shqiptari që kultivon bimën çudibërëse në Mitrovicë

Shafrani është një bimë shumë e veçantë. Ajo përdoret për shërimin, trajtimin dhe lehtësimin e mbi 90 sëmundjeve. Ndër të tjera shafrani është ilaç...

A ia vlen të investosh në bujqësi? Flet kultivuesi i dredhëzave nga Llausha

Investimi në bujqësi dhe përkushtimi në këtë sektor as që i kishte shkuar ndër mend Ismail Balaj kohë më parë, për arsye të moshës dhe rrethanave të...