Search

Category: OPINION

Çfarë ushqimi po konsumojmë?

Nga Prof. Imer Rusinovci Ushqimet që konsumohen në Kosovë, janë të natyrave të ndryshme (nga prodhimi bimor, animal, produkte të industrisë ushqimore etj.). Vet...

Misri, kultura çudibërëse që po mahnit botën

Nga Valter Nasufi Kur evropianët arritën në Botën e Re, ata filluan një proces ndryshimi të planetit i njohur si “Shkëmbimi Kolumbian”. Bimët,...

Gështenja pema që të shoqëron nga djepi në varr

Pema e gështenjës është pjesë e jetës, e së shkuarës dhe e së ardhmes, e kulturës edhe e historisë së komunitetit të rrethit Tropojë. Gështenja i dhuron...