Search

Category: OPINION

Pesëdhjetë vite migrim të kosovarëve – pse tani është faza më e rrezikshme?

Nga Kapllan Halimi Ditëve të fundit ka filluar një debat për një çështje shumë të rëndësishme për Kosovën, ikjen e rinisë kryesisht nga zonat rurale për...

Të nxjerrim mësime nga gabimet e të tjerëve

KUJTESË E HIDHUR… Nga Dr. Agim Nelaj Ne (bletarët franceze) kurrë nuk do të konsideronim si qëllim, futjen e ndonjë insekticidi direkt në zgjojtë tonë,...

Pse po digjen gështenjat e Tropojës?

Kush po e shkatërron t’ardhmen e këtij komuniteti? Nga Shpend Nikoçi Ndonjëherë pa dashje dhe shume herë nga pakujdesia. Njeriu bëhet  shkaktar i dëmtimit...

Fermerë, filloni me përgatitjet për mbjelljet pranverore

Nga Prof. Dr. Imer Rusinovci Tani është koha të filloni me parapërgatitjet për mbjelljet pranverore dhe të ndërmerrni hapat konkret për parapërgatitjet e...

Rehabilitimi i pemëve të gështenjës dhe roli i pronarit

Nga Shpend Nikoçi Në gjendjen aktuale në të cilën ndodhen, është e domosdoshme për t’u kryer ripërtëritja e pemëve të gështenjës. Kjo ripërtëritje...

A mund të realizohet ruajtja e kultivarit tradicional të gështenjës së Tropojës?

Nga Shpend Nikoçi Misioni i shoqatës është sigurimi i trashëgimisë gjenetike të kultivarit tradicional, i cili kërkon detyrimisht rehabilitimin e pemëve të...

Përftimet nga zhvillimi i agroindustrisë

Nga Ekrem Gjokaj Pjesëmarrja e sektorit të bujqësisë në Bruto Prodhimin Vendor mbetet jashtëzakonisht e rëndësishme. Sektori i bujqësisë luan rol dominues edhe...

Buxhet i mbijetesës apo buxhet social

Nga Mr. Lulzim A. Beqiri Buxheti shtetëror është një nga instrumentet më të rëndësishme ekonomike i Republikës së Kosovës, i cili përgatitet nga Ministria e...

Pse po reklamohen produktet serbe në Kosovë?

Nga Mr. Lulzim A. Beqiri “Edhe sikur ajri i pastër të vinte vetëm nga Serbia dhe jeta ime të ishte e varur prej tij, të isha shqiptare nuk do ta blija! Do të më...

Simbioza ‘Bashkimi Evropian’ drejt fundit?

Nga Besnik Avdiaj Ky është hapi i parë drejt ndryshimit të hartës së bashkëpunimit politik, ekonomik dhe të sigurisë mes shteteve të Evropës. Kjo i hap derën...