Search

Category: MJEDIS

Ndryshimet klimatike – Banka Botërore investon 200 miliardë dollarë

Banka Botërore do të vërë rreth 200 miliardë dollarë në dispozicion për të financuar veprimet mbi ndryshimet klimatike nga viti 2021-2025, duke ndihmuar vendet...

Ndotja e ajrit, ujit, tokës dhe ndikimet në shëndet nga ndezja e gomave

Me themelimin e Organizatës për mbrojtjen e Mjedisit si dhe funksionalizimin e sektorëve përgjegjës, çështja e mbrojtjes së mjedisit është ngritur në mënyrë...

Zvicra do të ndajë 20 milionë franga për menaxhimin e resurseve ujore në Kosovë

Ministri i Mjedisit dhe  Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, së bashku me këshilltarin e tij të jashtëm, i cili vjen nga Zvicra, Pierre Kohler dhe...

Këndvështrim mbi pasojat e mundshme nga ndërtimi i hidrocentraleve

Nga pjesëmarrja e anëtarëve te organizatës për Mbrojtjen e Mjedisit “OMMGJ” në një maratonë artistike për të protestuar kundër nismës për ndërtimin e...

Ndikimet mjedisore nga përdorimi i pesticideve

Mjedisi është burimi kryesor i jetës në Tokë dhe për këtë arsye duhet ruajtur dhe përdorur me kujdes. Përkatësisht termi “MJEDIS” nënkupton tërësinë e...

Vështrim mbi degradimin e pyjeve në Kosovë dhe rekomandime për shfrytëzim të drejtë të tyre

Duke marrë parasysh rrethanat të cilat e karakterizojnë zhvillimin e shoqërisë Kosovare, në veçanti zhvillimin ekonomik, si në të kaluarën por edhe tani,...

Qeveria e Kosovës avancon reformat në sektorin e ujërave dhe i jep prioritet rritjes së kapaciteteve të reja ujore

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, ka udhëhequr takimin e nëntë të Këshillit Ndërministror të Ujërave, në të cilin u shqyrtua nisja...

IKSHPK: Ndotja e ajrit është e lartë në Prishtinë, Gjilan, Mitrovicë dhe Drenas

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike (IKSHPK) përmes një njoftimi ka bërë të ditur së është duke e përcjell në vazhdimësi nivelet e larta të ndotjes...

Vazhdon të dëshmohet prania e llojeve të rralla të faunës në territorin e Parkut Kombëtar Bjeshkët e Nemuna

Në kuadër të aktiviteteve për monitorimin dhe inventarizimin e biodiversitetit në zonat e mbrojtura të natyrës, zyrtarët e IKMN-snë, kanë realizuar një...

Përurohet fillimi i punimeve për ndërtimin e centralit të erës në Kitkë të Kamenicës

Sot është bërë përurimi i centralit të parë me energji të erës në Komunën e Kamenicës, konkretisht në Kitkë. Kompania e energjisë elektrike në Turqi,...