Search

Category: LAJMET E FUNDIT

Komuna e Rahovecit apel qytetarëve që të kenë kujdes nga zjarret e mundshme

DBPZHR-së në Komunën e Rahovecit së bashku me vëzhguesitë e zjarrëve gjinden në terren për parandalimin e ndonjë zjarri të mundshëm në pyje. Pë shkak të...

Fillon fushata e korrje-shirjeve

Mbi 1,400 autokombajna do të jenë aktive gjatë fushatës së korrje-shirjeve. Në Prizren, Suharekë dhe Rahovec fushata e korrje-shirjeve tashmë ka filluar. Këtë...

Kryetari Smajl Latifi inspekton nga afër korrje-shirjet që po zhvillohen në Komunën e Rahovecit

Kryetari Smajl Latifi bashkë me Drejtorin e DBPZHR Berat Duraku sot kan vizituar fermerin Zijajdin Kelmendi, i cili është kultivues mjaftë i mirë i kulturës së...

Grantet e Ministrisë së Bujqësisë po gjenerojnë vende të reja pune

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural,  përmes investimeve me grante investive po arrin që të rrisë kapacitetet prodhuese dhe përpunuese në...

Doza e ditore e bulmetit për një zemër të shëndetëshme

Prodhimet e bulmetit përveçse shumë të shijshme janë gjithnjë dhe shumë të diskutuara. Kjo për shkak të laktozës dhe alergjive që shkakton në njërës të...

Fushata e korrje-shirjeve në Komunën e Rahovecit po zhvillohet pa probleme

Drejtoria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, sot ka përcjellë nga afër fillimin e fushatës së korrje-shirjes së grurit në komunën e Rahovecit....

Fillojnë parapërgatitjet për fushatën e korrje – shirjev

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural në bashkëpunim edhe me palët e tjera që ndërlidhen me këtë proces, kanë bërë parapërgatitjet për...

Ministrja Zivic vizitoi Institutin e Pylltarisë në Pejë

Ministrja e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Dijana Zivic, e shoqëruar nga Kryeshefi i Agjencisë së Pyjeve të Kosovës, Ahmet Zejnullahu, kanë...

Njoftim për fermerët e Mitrovicës së Veriut, Zveçanit, Leposaviqit dhe Zubin Potokut

Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë njofton të gjithë fermerët e Mitrovicës së Veriut, Zveçanit, Leposaviqit dhe Zubin Potokut se dosjet e tyre për aplikim në...

Shënohet ‘Dita e Eksportit të Perimeve Kosovare’ për vitin 2019

Sot është mbajtur “Dita e eksportit të perimeve Kosovare 2019”, në pikën grumbulluese Agro Celina ku kanë marrë pjesë zyrtarë nga Ministria e Bujqësisë,...