Search

Category: LAJMET E FUNDIT

Sarandë/ 700 tonë mandarina u eksportuan në vendet e rajonit dhe BE, gjatë një viti

Eksportet e agrumeve “Made in Albania” furnizojnë jo vetëm tregun rajonal, Kosovë, Maqedoni e Veriut, por tashmë kanë konsoliduar eksportin e mandarinave drejt...

Tre milionë e gjysmë për ndërtesën që s’po kryhet tash 7 vjet

3 nivele të larta të studimeve ndjekin ligjëratat në këto objekte të vjetra. 2200 studentë në nivelin Bachelor, Master e Doktoratë. Ata nisin e thuajse...

AZHB publikon listën e dytë të fermerëve përfitues për pagesa direkte

Të nderuar fermerë, Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë, ka bërë të ditur se janë realizuar pagesat për listën e dytë për Pagesa Direkte (subvencione) për...

FAO shkallëzon luftën kundër Fall Armyworm-(Dëmtues i Bimëve)

FAO filloi sot një veprim tre-vjeçar Global për Kontrollin e Armatës, për të rritur masat e përpjekjeve për të frenuar përhapjen në rritje të dëmtuesve...

Fermerët familjarë rreth botës dhe disa fakte kyçe

Ka mbi 500 milion ferma familjare. Ato përbëjnë mbi 98% të fermave bujqësore.Ata janë përgjegjës për të paktën 56% të prodhimit bujqësor në 56% të tokës...

Këshilli Kombëtar i Patates i SHBA-së mirëpret lajmet në lidhje me marrëveshjen e tregtisë me Japoninë

 Shtëpia e Epërme e Japonisë miratoi të mërkurën një marrëveshje tregtare me Sh.B.A që ul tarifat për fermat dhe mallrat industriale, duke hapur rrugën e...

Ministrja Zhivic në panairin ndërkombëtar të bujqësisë ‘CroAGRO’ në Zagreb

Një delegacion i Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, i udhëhequr nga ministrja në detyrë, Dijana Zhivic, po merr pjesë në Panairin...

U mbajt konferenca e 4-të e mjedrës ‘Zhvillimi i qëndrueshëm dhe vizioni për të ardhmen e sektorit të mjedrës’

Shoqata nacionale e mjedrës ‘Mjedra e Kosovës’ mblodhi së bashku akterët vendas dhe ndërkombëtarë të sektorit të mjedrës në Konferencën e Katërt të...

Zhvillimi i bujqësisë dhe rritja e rendimenteve në fokus të komunës së Prizrenit

Komuna e Prizrenit nëpërmjet Drejtorisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural sot ka bërë shpërndarjen e motokultivatorëve për përfituesit nga thirrja publike...

40 mijë fermerë me traktorë bllokojnë Berlinin, protestojnë ndaj politikës së re bujqësore

Dhjetëra mijëra fermerë protestuan në Berlin kundër politikës së re bujqësore të qeverisë. Ata u ankuan për rritjen e kërkesave në mbrojtjen e mjedisit dhe...