Search

Category: KËSHILLA

Mënyra e sterilizimit të qumështit

Kur qumështi del nga vimeni i lopës, në rastin më të shpeshtë është i pastër. Viçi kur thith qumështin e nënës e thith pa baktere, sepse e merr...

Mbjellja e aloe verës në vazo

Aloe vera është një ndër bimët më kurative me efekte të shumta në trupin dhe lëkurën tonë. Ku ka më mirë sesa ta kemi vetë në shtëpinë tonë pasi...

Si mund ta largojmë aromën e pa dëshiruar të trupit?

Nga Ajshe Leka Shprehja “era e trupit” i referohet aromës që liron trupi i njeriut, e cila te disa persona mund të jetë aromë e pakëndshme (erë e keqe). Aroma...

Bëni kujdes me higjienën ushqimore nëse doni të shpëtoni nga helmimi!

Nga Ajshe Leka Është i domosdoshëm kontrolloni i afatit të përdorimit të ushqimeve (data e skadencës), duke përfshirë edhe ato që nuk prishen shpejt, sepse...

Kurrë nuk duhet të hani shalqi të cilët kanë të çara brenda tulit

Përveç erës së këndshme, shije freskuese, shalqini ka shumë përfitime për shëndetin tuaj të përgjithshëm. Ky frut unik mund të mbrojë sistemin tuaj...

Studimi: si mund të ‘edukohen’ mushkonjat që mos t’ju pickojnë

Mushkonjat, përveçse bezdisëse, transmetojnë edhe sëmundje të rrezikshme. Ato çojnë në varr më shumë njerëz se cilado gjallëse tjetër. Mjaft të shihet...

Kultivimi i spinaqit në kopshtin e shtëpisë

Kur është fjala për kultivimin e perimeve në kopshtin e shtëpisë, mbjellja e spinaqit është një shtesë e madhe. Spinaq është një burim i mrekullueshëm, i...

Çfarë tregon kodi në fruta dhe perime?

A keni vënë re kur blini frutat dhe perimet gjenden kode të bashkangjitur tek etiketat e tyre. Ato kanë më shumë se një funksion. Jo vetëm që ndihmojnë në...