Search

Category: KËSHILLA

Ndryshimi i stilit të jetesës në mënyrën më të mirë të të ushqyerit

Shkenca moderne tani pajtohet se në mesin e të gjithë faktorëve të jetesës, asnjë faktor i vetëm nuk është më i rëndësishëm për shëndetin tonë sesa...

Çfarë duhet të hamë kur kemi të ftohtë dhe grip?

Meqenëse jemi në stinën e dimrit dhe organizmi ynë është më i ndjeshëm ndaj ftohjes dhe gripit, në këtë artikull do të lexoni për ushqimet dhe pijet që...

Pesë truke për të qëruar lehtësisht gështenjat

Gështenja është një ushqim shumë i pasur me fibra, proteina, yndyrna, kripëra minerale dhe vitamina C. Vlera ushqyese e gështenjave është e ngjashme me atë të...

Këshilla dhe ushqime antikancerogjene

Nga Agron M. Rexhepi, MD, PhD 1. Vitaminat dhe materiet ushqyese të domosdoshme – Vitamina A, Beta karotën – kryesisht gjendet në karota, mëlçi, peshk, të...

Si të mbillni farat në serë?

Shumë fara mund të mbillen direkt në kopsht në vjeshtë ose në pranverë, ato mund të rriten më mirë varësisht nga motit, disa fara të tjera kërkojnë...

Siguria ushqimore për një shëndet sa më të mirë

Të gjithë njerëzit gjatë jetës së përditshme blejnë dhe përgatisin ushqimin për të ngrënë. Por shumë gjëra, tashmë kanë ndryshuar, që nga mënyra që...

Mënyra e mbjelljes së kikirikëve në ballkon

Ndryshe nga ç’kemi besuar deri më tani, kikirikët nuk janë një frut i thatë por perim. Kikirikët e kanë origjinën nga Amerika e Jugut. Ata kërkojnë rreth...

Cilat ushqime preferohen për personat që studiojnë deri natën vonë?

Nga Ajshe Leka Kur kemi parasysh se shumë persona e sidomos studentët rrinë zgjuar deri natën vonë duke studiuar, veçmas në kohën e provimeve, kur rritet edhe...

Si të përgatisim marmelatë nga dredhëzat?

Ka kohë që ka filluar vjelja e dredhëzave të freskëta vendore, edhe përkundër të ftohtit dhe ngricave të prillit, fermerët vendor kanë filluar me vjeljen dhe...

Mbjellja e produkteve organike në hapësirën më të vogël të shtëpisë suaj

Mënyra kryesore sesi të rrisni produkte organike në hapsirën e shtëpisë suaj është të keni dëshirën për ti rritur ato. Sigurisht një hapsirë e madhe...