Search

Category: KËSHILLA

Shëllira e duhur e djathit – si ta përgatisni të freskët vetë në shtëpi

Një nga problemet kryesore që hasemi kur duam të ruajmë djathin në frigorifer, është se ai thahet e prishet. Kështu humbet lëngjet natyrale dhe fortësohet dhe...

Mjalti duhet të përdoret me lugë druri apo metalike?

Nga: Ismail Lutolli – specialist Pediatër Subspecialist Dietolog-Nutricionist Subspecialist Hematolog; Onkolog A është e vërtetë kjo teori dhe ku bazohet? A...

Si të mbillni brokoli vetë në shtëpi – ndiqni hapat e thjeshtë

Brokoli konsiderohet një thesar i mirëfilltë vlerash, vitaminash dhe mineralesh për të cilat trupi ka nevojë çdo ditë. Nëse e rrisni në shtëpi do të keni...

Si të zgjidhni pjeprin e pjekur dhe të ëmbël

Pjepri është një frut i freskët i stinës që mbush tryezat me ngjyrë, aromë dhe shije. Në larminë e frutave që gjenden në treg, pjepri ndonjëherë lë shumë...

Si të dalloni nëse shalqiri ka përmbajtje të lartë nitratesh

Ish-ministri i Bujqësisë në Shqipëri, Edmond Panariti, ka treguar një mënyrë se si të dalloni nëse bostani (shalqiri) ka përmbajtje të lartë nitratesh....

Si të ruani freskinë e qumështit gjatë verës me dy hapa të thjeshtë

Qumështi mund të themi që për nga rëndësia shkon baraz me ujin. Është i pranishëm në çdo shtëpi dhe konsumohet e përdoret në çdo orë të ditës. Qoftë...

Si t’i ruajmë sa më mirë qershitë dhe vishnjet në frigorifer me ngrirje të thellë

Bëni këtë truk dhe do të keni qershi të ëmbla gjatë gjithë vitit Gjithnjë e më shumë njerëzit preferojnë t’i ruajnë pemët dhe perimet të freskëta në...

Lulet e blirit – si duhen mbledhur dhe tharë për të garantuar vlerat mjekësore

Territoret shqiptare janë të bekuara me pemët e blirit, të cilat ofrojnë lule me vlera të mrekullueshme medicinale. Në Shqipëri gjendet bliri fletëgjerë (Tilia...

Zëvendësimi i kimikateve për pastrim me produkte të pa dëmshme

Nga Blerta Kryeziu Thaqi – Kimiste Mënyra e jetesës në ditët e sotme është e paimagjinueshme pa kimikatet, por prodhimi dhe përdorimi i tyre duhen bërë me...

Si t’i pastroni frutat dhe perimet para se t’i hani?

A e dini se bimët jeshile që konsumojmë çdo ditë janë plot me kimikate?! Fatkeqësisht nuk po e ekzagjerojmë. Pemët dhe perimet që i blejmë nëpër super...