Search

Category: Intervista

Meterologja Xhakollari: Na pret një verë e nxehtë dhe e thatë!

Në këtë vit dimri zgjati më shumë, muaji maj pothuajse ishte me shi dhe temperatura të ulëta. Sipas parashikimeve Europa sivjet do të përballet me mot shumë...

Shkrepjet alla National Geografic të fotografit kosovar: t’i ndjesh mrekullitë e Zotit nga objektivi

Të jesh fotograf i kafshëve të egra nuk është lehtë pasi kërkon durim dhe përqendrim të madh. Fotografimi i kafshëve të egra mund të duket i lezetshëm, pasi...

Kosova në syrin e një eksperti të natyrës, Qenan Maxhuni: ja ç`mban kjo tokë…

Njerëzit e kanë të obliguar ta njohin vendin ku jetojnë, edhe në ato “skuta” në dukje jashtë interesit, siç janë resurset natyrore të tipit florë dhe...

PASIONI/ Një jetë me ‘kokë’ n’koshere: rrëfim mbi universin e të fshehtat e bletës

Të jesh në mesin e bletëve dhe të dëgjosh zhurmat e dhjetëra mijëra prej tyre dhe aromën e butë të mjaltit, është një përvojë që vetëm një bletarë...

Zëvendësministri Krasniqi: Konsumoni prodhime vendore janë edhe më të mira edhe më të lira

Bujqësia është një sektor shumë i rëndësishëm në zhvillimin ekonomik të vendit, por më shumë për faktin se gjysma e popullsisë e siguron bazën e të...

Krasniqi: Mijëra bujq sivjet përfituan 50 milionë euro grante dhe subvencione

Zëvendësministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Mevludin Krasniqi, në një intervistë për Ballkani.info ka folur për synimet dhe objektivat e...

Raca e lopëve montbeliard një racë e panjohur për fermerët kosovarë

Raca e lopëve Montbeliard është një racë pak e njohur për tregun  dhe fermerët kosovarë, për këtë më shumë kemi patur rastin të shohim në faqe të...

Halimi: MBPZHR do të vazhdoj në përkrahjen e fermerëve dhe përmirësimin e bilancit tregtar

Për këtë vit Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR), ka ndarë 48 milionë euro për grante dhe subvencione. Sektorët të cilët do të...