Search

Category: Tregti

Fiku i zi i Bursës ëmbëlson 42 vende

Turqia ka rritur me ndjeshëm eksportin e fikut të zi, që prodhohet në qytetin e Bursës, duke arritur një vlerë prej 56 milionë dollarësh në eksportin e bërë...

Rritje të çmimeve për pemë dhe perime në Maqedoni

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistikë për dallim nga viti i kaluar, këtë vit në Maqedoni çmimet e perimeve të freskëta janë rritur për 7.4%...

Patatja bukë dhe gjellë/ Kosova, sa shumë e prodhon, po aq e importon

Nga Shkëlzen Rrecaj Kosova ka shtuar prodhimin e shumë produkteve bujqësore, e po ashtu ka zgjeruar rrjetin e përpunimit për të plotësuar nevojat e konsumit...

Kosova larg anëtarësimit në Organizatën Botërore të Tregtisë-OBT

Delegacioni i AKB-së i kryesuar nga Kryetari, Agim Shahini po vazhdon takimet në kuadër të Forumit 2018 pranë Organizatën Botërore të Tregtisë në Gjenevë të...

AKB në Organizatën Botërore të Tregtisë – Forumi 2018

Një delegacion i AKB-së i kryesuar nga Kryetari Agim Shahini, po merr pjesë në Organizatën Botërore të Tregtisë në Forumin 2018 që ka filluar sot 02 – 04...

Lakra e Shqipërisë dominon tregun e Kosovës

Zhvillimi i sektorit të bujqësisë në Kosovë, po cilësohet si prioritet për zhvillimin ekonomik dhe krijimin e vendeve te reja të punës. Investimet në këtë...

Bie numri i bizneseve të reja në prodhim dhe bujqësi

Numri i bizneseve të reja ka shënuar rënie në Kosovë gjatë vitit 2017, përkundër lehtësimit të procedurave për fillimin e biznesit. Kështu thuhet në...

Maqedonia, furnizuesi kryesor i Kosovës me qepë

Nga Shkëlzen Rrecaj Kosova ka klimë të mirë për kultivimin e shumë kulturave bujqësore, përfshirë dhe atë të qepës. Por pavarësisht kësaj dhe përkundër...

Shqipëri, bllokohen 51 ton miell misri për kafshët nga Serbia

Në kuadër të masave të përforcuara për sigurinë e cilësinë ushqimore të produkteve që importohen, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka konstatuar dhe bllokuar...

BB: Lidhjet përtej tregtisë janë vendimtare për rritjen ekonomike në Evropë dhe Azinë Qendrore

Lidhshmëria ndërkombëtare përmes tregtisë, investimit, migrimit, komunikimit dhe transportit është kritike për zhvillimin ekonomik në Evropë dhe Azi Qendrore....