Search

Category: Tregti

AKB: Taska 100 për qind mbi 23 milionë euro humbje eksportuesve të Serbisë

Aleanca Kosovare e Bizneseve, ka realizuar një studim hulumtues në periudhën 21 nëntor- 5 dhjetor 2018 lidhur me ndikimin e taksës 100 % në ekonominë e Serbisë,...

Standardet – çelës i integrimit të biznesit kosovar në tregun evropian

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) mbajti konferencën për shtyp me titull “Standardizimi i produkteve vendore: Shpërndarja dhe shitja e standardeve”....

AKB: Gjakova traditë e industrisë prodhuese

Ekspozimi e promovimi i prodhimeve vendore ka vazhduar në Gjakovë, organizuar nga Aleanca Kosovare e Bizneseve, në qendrën tregtare Nertili në kuadër të...

Kosova hulumton tregjet në rajon për zëvendësimin e prodhimeve nga Serbia

Bizneset prodhuese dhe tregtare në Kosovë thonë të kenë filluar që të gjejnë alternativa për zëvendësimin e produkteve nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina...

ASK: Ngriten çmimet e importit në Kosovë për 0.8 për qind

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Indeksin e Çmimeve të Importit (IÇIMP) për tremujorin e tretë (TM3) 2018. Indeksi i tërësishëm i çmimeve...

Banka Botërore ndihmon bizneset të eksportojnë në tregjet e huaja

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka pritur në takim Menaxherin e Konkurueshmërisë dhe Inovacionit në Bankën Botërore, Mario Gudamillas dhe Marco...

Ministri Shala: Mosnjohja e Kosovës është pengesa më e madhe jo-tarifore në CEFTA

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka bërë hapjen e “Javës së CEFTA-së 2018”, që po mbahet në Prishtinë nga 4 deri më 6 dhjetor. Ministri...

Qeveria inkurajon bashkëpunimin e bizneseve për të promovuar produktet vendore

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, mori pjesë në hapjen e edicionit të 17-të të panairit të produkteve Bujqësore, Agroindustriale dhe...

Prizreni qendër kombëtare për prodhime vendore

Prodhues të ndryshëm vendës kanë vazhduar promovimin e prodhimeve të tyre para qytetarëve të Prizrenit në Viva fresh store, organizuar nga Aleanca Kosovare e...

Rukiqi: Gruri dhe çeliku janë produktet që mungojnë më së shumti

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, ka mbajtur konferencë për medie, në të cilën ka prezantuar raportin “Indikatori matës i tendencës në...