Search

Category: Tregti

Rritet deficiti tregtar i Kosovës për 2.1 për qind

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin dhjetor 2018. Të dhënat nga Tregtia e...

Turqi, eksporti i dardhës dhe ftoit theu rekord në 2018

Vitin e kaluar Turqia ka thyer rekord në eksportin e dardhës dhe ftoit. Sipas informacioneve të marra nga shoqata e eksportuesve “Uludag”, dardha e kultivuar në...

Tarifa doganore nuk pakëson mallrat esenciale në treg

Një muaj e gjysmë pas vendosjes së taksës doganore 100 për qind për produktet nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina, tregu kosovar vazhdon mbetet mjaftueshëm i...

Taksa ndaj Serbisë dhe Bosnjës ‘përjetësisht’

Vendimi i Qeverisë së Kosovës për vendosjen e tarifës doganore në 100 përqind ndaj prodhimeve me origjinë nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina, përveç se ka...

TREGUESIT/Kina ‘ushqen’ me hudhra konsumatorin kosovar

Kosova shfaq një tjetër paradoks në dukje në tregun agro, pasi është e detyruar që të importojë nga Kina e largët një sasi prej tonelatash hurdhre. Sipas të...

Hyn në fuqi vendimi për produktet në treg që duhet të kenë afër flamurin e shtetit ku prodhohen

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala përmes një postimi në Facebook ka bërë të ditur se nga sot ka hyr në fuqi Udhëzimi Administrativ, që sipas...

Bien eksportet serbe pas vënies së taksës për 98 për qind

Analiza “Ndikimi i taksës 100% në ekonominë kosovare nga data 21 nëntor deri me 5 dhjetor 2018”,  ishte temë diskutimi në Prizren organizuar nga...

Turqia eksporton peshk në 64 vende të botës

Në 11 muajt e vitit (janar-nëntor 2018) Turqia ka eksportuar gjithsej 47 mijë e 267 tonë peshk duke siguruar nga ky eksport 222 milionë e 390 mijë e 102 dollarë...

Si asnjëherë më parë rriten shkëmbimet tregtare Shqipëri Kosovë

Pas vënies së taksës kundër prodhimeve serbe nga ana e institucioneve të Kosovës nga 21 nëntori, tashmë kanë nisur të rriten shkëmbimet tregtare nga...

AKB: Ushtria e Kosovës siguri e madhe për investitorët

Promovimi i prodhimeve vendore ka vazhduar në qendrën tregtare Plus Center në Ferizaj, organizuar nga Aleanca Kosovare e Bizneseve në kuadër të “Javëve të...