Search

Category: Tregti

Kosova blen pemë të freskëta nga Afrika Jugore

Disa mijë kilometra është distanca mes Kosovës dhe Afrikës Jugore. Por sipas Doganës së Kosovës, pemët nga ky kontinent arrijnë në Kosovë të freskëta. Në...

Turqia eksportoi 570 milionë dollarë lajthi në 4 muajt e parë të vitit

Turqia në katër muajt e patë të vitit ka shitur lajthi në 105 vende duke filluar nga Italia, Gjermania dhe Franca. Sipas një raporti bazuar në vlerësimin e të...

Taksa ka krijuar treg të ri të produkteve

Gjermania ka marrë tashmë vendin e parë për kah niveli i eksportit të mallrave në Kosovë. Ky shtet prin me produktet e saj në Kosovë, që prej vendimit të...

Trabzoni eksporton 218 milionë dollarë lajthi në 48 vende

Në periudhën janar-mars nga Trabzoni i Turqisë janë eksportuar 218 milionë e 159 mijë dollarë lajthi në 48 vende, kryesisht në Itali, Gjermani dhe Francë....

Drejtori i Doganës së Kosovës: Pas taksës, Sllovenia rriti eksportet në Kosovë për 134%, Gjermania 21%, Turqia 37%

Drejtori i Doganës së Kosovës, Bahri Berisha, ka thënë se Serbia e Bosnja janë dëmtuar me qindra miliona euro që nga vendosja e taksës. Berisha në emisionin...

OAK nënshkruan Memorandumin e Bashkëpunimit me Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë

Rritja e bashkëpunimit të drejtpërdrejtë në mes të bizneseve, eliminimi i barrierave të panevojshme që po ndodhin ishte qëllimi i takimit të Odës së...

Prodhuesit vendorë thonë se kanë përfituar nga taksa

Katër muaj që nga vendosja e taksës 100 për qind për produktet e importuara nga Serbia dhe Bosnje e Hercegovina, kapacitetet prodhuese vendore kanë shënuar...

OAK, KSB dhe OEMVP lidhin bizneset për të rritur eksportin

Mundësitë e bashkëpunimit, ndërlidhja e bizneseve të Kosovës, Maqedonisë dhe atyre Sllovene, ishte arsyeja që Oda e Afarizmit të Kosovës dhe Klubi Slloven i...

Taksa mund ta sfidojë anëtarësimin e Kosovës në OBT

Qeveria e Kosovës thotë se i ka bërë të gjitha përgatitjet teknike për të aplikuar për anëtarësim në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT) dhe pret që...

Turqia eksportoi 167.000 ton lajthi

Sipas komunikatës së Shoqatës së Produkteve dhe Eksportuesve të Detit të Zi në periudhën 1 shtator 2018 – 28 shkurt 2019 një kuintal (100 kg) me lajthi...