Search

Category: Tregti

INSTAT: Rritja e prodhimit bujqësor vendas solli rënie të çmimeve

INSTAT publikoi për herë të parë Indeksin e Çmimeve në Bujqësi (IÇB), të shtrirë me vit bazë 2015 deri në 2017. Referuar statistikave rritja e prodhimit...

Mbi tre milionë kilogramë kastravecë në vit importohen nga Shqipëria

Kosova edhe pse ka shtuar prodhimin e shumë produkteve bujqësore, duke zgjeruar rrjetin e përpunimit për të plotësor nevojat e konsumit në vend, siç duket vendi...

Konkurrenca po rrezikon produktet vendore

Kompanitë prodhuese në Kosovë duhet të rrisin standardin e cilësisë së produkteve, në të kundërtën, konkurrenca që vjen nga produktet e vendeve të rajonit...

Shqipëri, rritet çmimi i perimeve

Ndonëse në kulmin e sezonit, çmimi i perimeve në tregun vendas mbetet i lartë duke krijuar një situatë të pazakontë. “Është rritur çmimi i domates, i...

Shqipëria me çmimin më të lirë të mishit në Evropë

Mishi është një prej produkteve të shportës bazë të ushqimeve. Niveli i çmimit për këtë produkt dhe konsumi e rendisin Shqipërinë në vendin më të lirë...

Tregtia mbizotëron prodhimin

Në Kosovë janë të regjistruara më shumë se 160 mijë ndërmarrje. Vetëm në tremujorin e parë të këtij viti, sipas shifrave zyrtare, janë regjistruar 2,556...

Rriten çmimet e konsumit gjatë muajit prill

Shkalla e inflacionit e matur në muajin prill 2018 me muajin prill 2017 ishte 0.4% Agjencia e Statistikave të Kosovës ka publikuar i indeksin e harmonizuar të...