Search

Category: Prodhimtari

Prodhimet nga Kosova dhe Shqipëria po zëvendësojnë importet nga Serbia

Tregu i mallrave në Kosovë, që nga vendosja e taksës 100 për qind për produktet me origjinë nga Serbia dhe Bosnje e Hercegovina, ka pësuar ndryshime. Produktet e...

Ministri Shala: Vendimet që i kemi marrë dëshmojnë se po e mbrojmë konsumatorin

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka theksuar se që nga marrja e detyrës, mbrojtjen e konsumatorit e ka vendosur ndër prioritetet kryesore, dhe...

Ndikimi i taksës 100 për qind, rritet konsumimi i produkteve vendore

Taksa prej 100 për qind e vendosur nga Qeveria e Kosovës për produktet e importuara me origjinë nga Serbia dhe Bosnje e Hercegovina ka bërë që të rritet...

Rritet prodhimtaria vendore për 25 për qind

Ndikimi i taksës 100% në ekonominë kosovare nga data 21 nëntor deri me 5 dhjetor 2018, ishte tema e konferencës së Aleancës Kosovare të Bizneseve me media. Agim...

Haradinaj: Masa ndaj Serbisë është vendim sovran, prodhuesit të mos i ngrenë çmimet

“Sot, mund të themi se Kosova ka më shumë vetëbesim në prodhim dhe produktet e Kosovës janë të çmuara dhe ju e keni fituar respektin e të gjithëve”,...

Hapet Konventa e Parë e Prodhuesve të Kosovës – bëhet thirrje për konsumim të produkteve vendore

Sot është hapur Konventa e Parë e Prodhuesve të Kosovës, hapjen zyrtare me një fjali rasti të pranishmëve iu drejtua Astrit Panxha, drejtor ekzekutiv i Klubit...

Ministri Shala në nisjen e ‘Javët e Biznesit Kosovar’, apelon për konsumim të produkteve vendore

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka bërë thirrje që të konsumohen prodhimet vendore sa më shumë, në hapjen zyrtare të “Javët e Biznesit...

Shahini: Duhet të jemi besnik të konsumimit të prodhimeve vendore

Prodhues të shumtë vendës kanë promovuar prodhime te tyre në panairin “Javët e Biznesit Kosovar 2018”, organizuar nga Aleanca Kosovare e Bizneseve, në...

Taksa imponon fuqizimin e prodhimeve ‘Made in Kosova’

Pas vendosjes së taksës prej 100 për qind për produktet e importuara nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina, përfaqësues të biznesit kërkojnë nga autoritetet e...

Filloi fushata ‘Javët e Biznesit Kosovar 2018’ me moton ‘Unë konsumoj produkte vendore, Po Ju?’

Aleanca Kosovare e Bizneseve bëri hapjen e fushatës “Javët e Biznesit Kosovar 2018” traditë 16 vjeçare me moton “Unë Konsumoj produkte Vendore, Po...