Search

Category: EKONOMI

Kompania ‘NOLI’ ofron zbritje të traktorëve për fundvit

Përveç botës së automobilizmit e cila çdo ditë e më shumë po zhvillohet, nuk mbetet anash as zhvillimi i makinerive bujqësore, të cilat viteve të fundit janë...

HARTA/ Eksportuesit më të mëdhenj në botë për vitin 2018

Triliona dollarë mallra tregtohen për çdo vit në të gjithë botën. Në vitin 2018, eksportet në të gjithë botën tejkaluan 19 trilionë sosh, duke përfshirë...

ASK: Çmimet e konsumit bien për 0.1 për qind në shtator

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit” (IHÇK) për muajin shtator të vitit 2019. Sipas ASK-së...

Bie papunësia, por ngadalësohet rritja ekonomike në rajonin e Ballkanit Perëndimor

Aktiviteti ekonomik në Ballkanin Perëndimor po ngadalësohet pasi investimet dhe eksportet kanë vijuar të zbehen në të gjashtë vendet e rajonit. Sipas Raportit...

OAK kërkon masa të rrepta reciprociteti me Maqedoninë

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) është shumë e shqetësuar që prap po pengohet eksporti i rasadit të peshkut me origjinë nga Kosova në Maqedoninë e Veriut dhe...

Prezantohen të gjeturat e studimeve mbi industrinë e ushqimit

Oda Ekonomike e Kosovës dhe Shoqata e përpunuesve të pemëve dhe perimeve kanë prezantuar të gjeturat e studimeve mbi industrinë e ushqimit, respektivisht sektorin...

ASK: Rriten çmimet e konsumit për 0.5 për qind

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit” (IHÇK) për muajin gusht të vitit 2019. Inflacioni mujor...

Turqia eksporton mbi 1.2 miliardë dollarë fruta-perime në periudhën janar-gusht 2019

Sipas të dhënave të Shoqatës së Eksportuesve të Detit të Zi Lindor (DKIB), në 8 muajt e kaluar të këtij viti Turqia ka eksportuar në 114 vende të botës 1...

Turqia eksportoi 2 mijë e 945 ton mjaltë në botë

Mjalti turk gjatë periudhës janar-korrik ëmbëlsoi botën. Sipas të dhënave të Unionit të Eksportuesve të rajonit të Detit të Zi, në 7 muajt e parë të...

Barrierat ekonomike sfidojnë bashkëpunimin tregtar në rajonin e Ballkanit

Marrëdhëniet ekonomiko-tregtare të Kosovës me vendet e rajonit, vazhdojnë të sfidohen me probleme të ndryshme. Autoritetet në Prishtinë thonë se përjashtuar...