Search

Category: Investime

Banka Botërore ndihmon bizneset të eksportojnë në tregjet e huaja

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka pritur në takim Menaxherin e Konkurueshmërisë dhe Inovacionit në Bankën Botërore, Mario Gudamillas dhe Marco...

Tetë milionë euro donacion nga Zvicra për sektorin e ujërave

Ministria e Zhvillimit Ekonomik sot ka nënshkruar memorandumin e mirëkuptimit me qeverinë Zvicerane për bashkëfinancim dhe mbikëqyrje financiare të programit...

Gjermania konfirmon bashkëpunimin me Kosovën i ndanë 60 milionë euro grante

Qeveria e Kosovës e përfaqësuar nga ministri i Financave Bedri Hamza dhe Qeveria e Republikës Federale të Gjermanisë e përfaqësuar nga udhëheqës i delegacionit...

IFC dhe Komisioni Evropian ndihmojnë Kosovën që të rrisë investimet e huaja

Korporatën Ndërkombëtare Financiare (IFC), anëtare e Grupit të Bankës Botërore, ka nënshkruar një Marrëveshje me Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë për...

Lluka: Kosova dhe Greqia do të rrisin bashkëpunimin ekonomik

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka priti në takim Sekretarin e Përgjithshëm për çështjet ekonomike ndërkombëtare dhe bashkëpunim për zhvillim në...

Investitorët spanjoll kërkojnë treg në Kosovë

Me ftesë të Aleancës Kosovare të Bizneseve, një delegacion prej pesëmbëdhjetë bizneseve nga Spanja, po qëndron në një vizitë tre ditësh në Kosovë, me...

Delegacioni nga organizata Rumelisiad vizitoi Klubin e Prodhuesve të Kosovës

Sot, Klubi i Prodhuesve të Kosovës i mirëpriti në vizitë përfaqësueses të organizatës së afaristëve Rumelisiad, të ardhur nga qyteti i Bursës në Turqi....

Të ardhurat për kokë banori në Kosovë, më të ulëtat në rajon

Republika e Kosovës vazhdon të ketë vlerat më të ulëta të Bruto Produktit Vendor (BPV) për kokë banori, krahasuar me vendet e rajonit. Sipas të dhënave të...

Bizneset bullgare kërkojnë punëtorë nga Kosova

Një delegacion i rreth njëzetë bizneseve nga Bullgaria, i kryesuar nga Atanas Enchev, atashe ekonomik në Ministrinë e Ekonomisë në Bullgari për Kosovë, kanë...

Lluka: Ligji për Investimet Strategjike garanton investimet e huaja

Kosova e ka Ligjin për Investime Strategjike që i mbron investitorët potencialë dhe iu jep garanci, po ashtu kemi nënshkruar memorandume me shumë shtete të BE-së...