Search

Category: BUJKU

DBPZHR në Rahovec, ka hapur thirrje për mbështetje të përpunuesve vendor

Në kuadër të programit të zhvllimit të bujqësisë, Drejtoria për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural në komunën e Rahovecit ka publikuar thirrjen për aplikim...

Ministri Mustafa hapi Forumin e Politikave Bujqësore APF 2020

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa bëri hapjen e Forumit të Politikave Bujqësore (APF). Ky forum është organizim i Grupit të...

A e dini se mjalti i prodhuar në Rrafshnaltën Anzer të Detit të Zi nuk ka të krahasuar në botë?

Mjalti Anzer prodhohet në rajonin që njihet si Rrafshnalta Anzer dhe që ndodhet në nënprefekturën Ikizdere të rrethit Rize në Turqi. Duke qenë se bletët...

Kungulli i dimrit – Kushtet e kultivimit dhe vlerat për shëndetin

Në zonën e Alpeve kultivohet për më se 70-80 vjet Cucurbita maxima L, ose ndryshe siç njihet edhe nga zona ‘Kungulli i dimrit’. Quhet kështu për faktin se...

Punët në bletari për muajin tetor

Nga Nehru Salihu, njohës i bletarisë (Për kushtet klimatike të cilat mbretërojnë në Kosovë dhe viset të cilat kanë kushtet klimatike të ngjashme) Me muajin...

Për vitin 2021, Komuna e Rahovecit ndan 1.015.000 euro për Bujqêsi

Se prioritet i Kryetarit Smajl Latifi është BUJQËSIA dëshmohet me propozimin për projekt-buxhet ku në vitin 2021 do të jetë 1,015,000€ edhe përkundër...

Dyfishohen subvencionet për vitin 2020

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka marrë dritë jeshile nga Qeveria e Republikës së Kosovës që të dyfishojë subvencionet, krahasuar me...

Njihuni me varietet më të reja të grurit, prodhimin dhe përpunimin e tyre në vend nga fabrika e farërave ‘Agroelita’

Përgatitjet për fillimin e mbjelljeve vjeshtore tashmë kanë nisur pothuajse në të gjitha komunat. E sipërfaqet e mbjella me kultura bujqësore, sidomos me...

Profesor Imer Rusinovci: Koha optimale e mbjelljes së grurit muaji tetor

Kultivuesit e kulturave lavërtare, tashmë kanë filluar të përgatiten për mbjelljet vjeshtore, ku pritet të nisin edhe mbjelljen e kulturës tradicionale atë të...

Qeveria e Kosovës vazhdon përkrahjen për sektorin e qumështi

Në vazhdën e takimeve të rregullta koordinuese dhe bashkëpunuese me Shoqatat e Prodhuesve dhe të Industrisë së Përpunuesve të qumështit, duke përfshirë edhe...