Search

Category: BUJKU

Rritet çmimi i grurit dhe i kompletit të vezëve në Kosovë

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Çmimeve të Prodhimeve dhe Çmimet në Bujqësi“ për tremujorin e tretë (TM3 2020). ASK-ja ka...

Punët në bletari për muajin nëntor

Nga Nehru Salihi – njohës i bletarisë (Për kushtet klimatike të cilat mbretrojnë në Kosovë dhe viset të cilat kan kushtet klimatike të ngjajshme) Gjatë...

Filloi pagesa e subvencioneve

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural tanimë ka filluar me realizimin e pagesave direkte apo subvencioneve. Këtë e bëri të ditur Ministri i...

Bota e femrave afariste dhe sfidat drejt suksesit

(Puna më ngjanë me trëndafilat, ndërsa sukseset me aromën e tyre!) MSC. BESNIKE ALIAJ Gratë afariste po luajnë gjithnjë e më shumë një rol të rëndësishëm...

Ministria e Bujqësisë ekzekutoi pagesat për kompensimin e dëmeve në bujqësi

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa ka njoftuar sot bujqit kosovarë se janë realizuar pagesat për kompensim të dëmeve nga...

Komuna e Prishtinës hap thirrjen për subvencione në bujqësi

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, ka njoftuar se Drejtoria e Bujqësisë ka hapur thirrjen për aplikim për subvencione të ndara në të gjitha...

IADK mbështetë bletarët e rinjë

IADK ka bërë shpërndarjen e pajisjeve dhe koshereve për bletë, tek 5 bletarët përfitues të projektit në komunat: Vushtrri, Skënderaj, Shtime. Ndonëse viti...

Njihuni me kultivarët më popullorë të mollës në botë

Molla (Malus pumila, zakonisht dhe gabimisht e quajtur Malus domestica) është një dru frutor gjetherënëse në familjen e Rosacea e njohur për frutat e saj të...

Ministri Mustafa vizitë fermerëve të Gjakovës

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa zhvilloi vizitë pune në Komunën e Gjakovës, ku takoi kryetarin e kësaj komune, Ardian...

Ministria e Bujqësisë prezantoi Master Planin e Ujitjes së Tokave Bujqësore

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa prezantoi Master Planin e Ujitjes së Tokave Bujqësore të Kosovës në Këshillin...