Search

Category: BUJKU

Delet Balusha të Dukagjinit një racë unike

Delet Balusha janë një racë unike dhe autoktone që gjinden në pjesën e Dukagjinit, kryesisht në Komunën e Istogut. Fatkeqësisht kjo racë shumë rentabile,...

Barishtet organike përherë në rritje

Megjithëse kemi hyrë në sezonën e pushimeve verore, akoma vërehet një kërkesë goxha e mirë në tregun e barishteve. “Në aspektin global po vërehen...

Komuna e Prishtinë hap periudhën për aplikim për subvencione në bujqësi

Komuna e Prishtinës përmes një njoftimi ka hapur periudhën e aplikimit për subvencione në bujqësi në disa kultura, si blegtori, bletari, goji berry, pemëtari...

Moti sot në Kosovë

Gjatë ditës së sotme do të mbajë mot i ndryshueshëm me reshje lokale shiu. Temperaturat minimale do të zbresin nga 11 deri në 7 gradë celsius, e ato maksimale...

Avokado, pema e re frutore e parcelave shqiptare

Mbjellja e pemës së avokados në ambientet e jashtme po kthehet në një kulturë të mirëfilltë për kopshtarët e Shqipërisë. Avokado është një burim i...

Shirat e tepërta dhe ndikimi i tyre tek speci

Sigurimi bujqësor paraqet një formë të menaxhimit të rrezikut që shfrytëzohet si mbrojtje nga humbjet e mundshme duke u ofruar fermerëve mundësinë e...

Punët pranverore në parkun e bletëve

Me fillimin e muajit mars filloi edhe ngrohja e kohës, çelja e luleve të para diku më herët e diku më vonë varësisht nga pozita gjeografike e vendbanimit....

Kultivimi lakrës përmes fidanit

Zgjedhja e farës – kultivarit Varet nga qëllimi i prodhimit (i hershëm, gjysmë i vonshëm dhe i vonshëm, kushtet klimatike dhe tokësore tw regjionit ku...

Shafrani, bima që kushton më shumë se ari

Shafrani është një bimë shumë e veçantë. Ajo përdoret për shërimin, trajtimin dhe lehtësimin e mbi 90 sëmundjeve. Ndër të tjera shafrani është ilaç...

Mënyra e largimit të rriqrave

Është e rëndësishme që ta largoni rriqnën nga trupi juaj apo i kafshëve, sapo ta gjeni atë. Megjithëse shumë rriqra mund të mos jenë mbartëse të...