Search

Category: Blegtori

Ferma e deleve në fshatin Pllajnik të komunës së Dragashit

Opoja është një vendbanim malor që shtrihet në pllajen e maleve të Sharrit, në lartësinë mbidetare rreth 1350 m. Kushtet e këtyre viseve me kullosa të pasura...

Realizohen pagesat e subvencioneve për Sipërfaqe dhe Blegtori

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, respektivisht Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë, përmes një njoftimi ka bërë të ditur se janë...

Drejtori Duraku viziton fermerin e vetëm në Rahovec që merret me rritjen e buallicave

Drejtori i Bujqësisë në Komunën e Rahovecit, Berat Duraku ka vizituar fermerin e vetëm në këtë komunë që merret me rritjen e buallicave. Nuhi Gashi nga fshati...

FAO bashkëpunon me sektorin publik dhe privat në dobi të sektorit të qumështit në Shqipëri

FAO, në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural në Shqipëri, shpallen bashkëpunimin për zhvillimin e zinxhirit të vlerës së qumështit në...

IADK përkrahë edhe pesë blegtorë

IADK në përpjekje për të përmirësuar cilësinë e qumështit ka përkrahur 5 përfitues me grante në sektorin e qumështit. Blegtorët/përfitues janë nga...

ASK: Rriten çmimet e prodhimeve blegtorale për 3.95 për qind

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Çmimeve të Prodhimeve dhe Çmimet në Bujqësi“ për tremujorin e tretë (TM3 2019). ASK-ja ka...

Stallat gjatë periudhës së dimrit

Kushtet e përshtatshme mikro – klimatike për gjedhe në stalla gjatë stinës së dimrit Gjedhet janë shumë më të afta të përballojnë temperaturat e ulëta se...

Komuna e Skenderaj fton fermerët të aplikojnë për grante

Drejtoria për Bujqësi Pylltari dhe Zhvillim Rural, në kuadër të mbështetjes së fermerëve në sektorin e blegtorisë, njofton të gjithë fermerët e interesuar...

21 vjeçarja menaxhon fermën e lopëve

Ndryshe nga moshataret e saj, Suzana Saraqi, 21 vjeçare, menaxhon një fermë relativisht të madhe me viça e lopë. 21 vjeçarja nga fshati Bivolak i Vushtrrisë,...

ASK: Bien prodhimet bimore dhe blegtorale

Prodhimet bimore dhe blegtorale për vitin 2018 krahasuar me vitin 2017 ka shënuar rënie për 2.6 për qind, thuhet në raportin  “Llogaritë Ekonomike në...