Search

Category: BUJKU

Ministri Peci: Sektori i pylltarisë i rëndësishëm për ekonominë e vendit

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci mbajti takim virtual me përfaqësuesit e Organizatës për Ushqim dhe Agrikulturë të Organizatës...

Shoqata e Bletarëve të Deçanit e shqetësuar me shitjen e mjaltit nga tregtarët

Shoqata e Bletarëve të Deçanit përmes një komunikate ka shprehur shqetësimin në lidhje me shitjen e mjaltit nga tregtarët. Kjo shoqatë njofton se ka marrë...

Vdekja e bletëve dhe zhdukja e tyre

Shuarja masive e kolonive të bletëve po ndodh ne disa vende te ndryshme, jo vetëm në Gjilan, por në tërë Kosovën! Pra, po vazhdon zhdukja dhe vdekja e  kolonive...

Punët në bletari gjatë muajit prill

Nga Nehru Salihu – njohës i bletarisë (Për kushtet klimatike të cilat mbretërojnë në Kosovë dhe viset të cilat kanë kushtet klimatike të ngjashme) Muaji...

Ndodh për herë të parë në 1,200 vjet, lulet e qershisë çelen me herët në Japoni

Pamjet karakteristike të Japonisë në pranverë janë fotografitë me ngjyra rozë, të shkaktuara nga ajo që njihet si “dëbora e petaleve” (sakura snow) që nuk...

Rikthehet i ftohti polar, disa këshilla për fermerët që t’i mbrojnë pemishtet nga ngricat

Duke nisur nga sonte Shqipëria dhe Kosova pritet të përfshihen nga masat e ftohta ajrore me origjinë nga Arktiku, duke sjellë sërish reshje bore dhe ulje të...

Degët e pemëve kthehen në filtra për pastrimin e ujit

Është e mjaftueshme të presësh dhe zhvesh lëkurën e një dege pishe për të përftuar një filtër natyror pastrimi të ujit nga viruset dhe bakteret, sipas një...

Ministria e Bujqësisë vazhdon me pagesën e dytë të subvencioneve për bujqit

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, ka rifilluar ekzekutimin e pagesës së dytë për të gjithë përfituesit e subvencioneve në kuadër të...

Erëza më e shtrenjtë në botë rritet edhe në Shqipëri

Dy mijë lekë të reja për një gram. Quhet ari i kuq. Është erëza më e shtrenjtë në botë dhe ndër tre ushqimet më të shtrenjta bashkë me tartufin e bardhë...

Nisma e OKB në mbështetje të fermerëve shqiptarë që investojnë në prodhimet bujqësore vendase

Nisma e OKB-së në mbështetje të fermerëve shqiptarë që investojnë në prodhimet bujqësore vendase

FAO ofron mbështetje përmes granteve bujqësore për krijimin e vlerës së shtuar në zinxhirin e vlerës së produkteve bujqësore vendase. Projekti, financuar nga...