Search

Aktivistë për mbrojtjen e mjedisit protestuan kundër përdorimit të pesticideve në Evropë

190

Aktivistë mjedisorë u mblodhën para Komisionit Evropian të Mërkurën duke kërkuar fundin e përdorimit të pesticideve, të cilat po shkatërrojnë bletët.

Fushatat ishin pjesë e Pesticide Action Network (PAN), një koalicion me mbi 600 organizata joqeveritare, institucione dhe individë në mbi 60 vende të botës, duke luftuar për të trajtuar efektet e dëmshme dhe rrezikun e pesticideve.

Dermine tha se PAN po kërkon nga komisioni të krijon një plan për të larguar pesticidet brenda 15 viteve.

Aktivistët i dërguan një pankartë të madhe Tom Tynan, një anëtar i kabinetit të Komisionerit për Bujqësi dhe Zhvillim Rural, i cili tha se komisioni do të shqyrtojë kërkesën. /motilokal.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *